Profesorii din Caraş-Severin susţin astăzi examenul de definitivat

woman in red long sleeve writing on chalk board 3769714 scaled 1

În județul Caraș-Severin s-au înscris 67 de candidați pentru 19 discipline de examenul de Definitivat, dar astăzi 65 au fost prezenţi. Numărul maxim al candidaților repartizați în săli va fi în acord cu normele de respectare a distanțării fizice (maximum 10 candidați).

Primele rezultate se fac publice miercuri, 29 iulie, prin afișare la unitatea școlară desemnată centru unic de examen, respectiv la Colegiul Național „Diaconovici Tietz” din Reșița, pe site-ul Ministerului Educației și pe site-urile inspectoratelor școlare județene.

Definitivatul este examenul care le oferă candidaților promovați dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Cei care nu promovează examenul de definitivat pot să fie angajați în învățământ doar pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant și se se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susținerii examenului, a stagiului de practică pedagogică de un an școlar.Profesorii care promovează examenul de definitivat depășesc stadiul de debutant în învățământ și pot evolua în carieră prin obținerea gradelor didactice: gradul didactic II și gradul didactic I.

Pentru a fi declarat promovat la definitivat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8. Aceasta se calculează ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen.Spre deosebire de examenul de definitivat, concursul de titularizare, care va avea loc in data de 29 iulie 2020 în patru centre de examen organizate la nivelul județului Caraș-Severin pentru cei 399 de candidați înscriși, reprezintă examenul de angajare în învățământul preuniversitar pe perioadă determinată pentru candidații care obțin cel puțin nota 5 sau pe perioadă neterminată (titular în învăţământ) pentru candidații care obțin cel puțin nota 7, pe cele 1354 de posturi vacante (din care 292 complete/cu normă întreagă și 1062 incomplete). (Foto: stiriedu.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − six =