Salariații din educație sunt hotărâți ca, în paralel cu greva generală, să iasă masiv în stradă

greva

Greva generală din învățământ continuă și astăzi, iar Guvernul nu a mai invitat sindicatele la discuții, după ce reprezentanții profesorilor au cerut o nouă întâlnire, pe ordinea de zi fiind programate consultări cu reprezentanții asociațiilor de părinți și de elevi.

Sindicaliștii spun că dacă în perioada viitoare guvernanții nu se implică serios în soluționarea problemelor care fac obiectul grevei și nu vin cu propuneri care să fie acceptate de membrii de sindicat, salariații sunt hotărâți să iasă masiv în stradă.

De luni, peste 150.000 de profesori și peste 70.000 de angajați care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic au intrat în grevă generală. Potrivit edupedu.ro, George Purcaru, vicepreședinte al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a declarat la Radio România Actualități că duminică, 21 mai, președintele FSLI, Simion Hăncescu, a cerut o nouă întâlnire, însă nu a primit un răspuns, „ceea ce se traduce, în opinia mea personală, în faptul că nu sunt interesați, nu-i interesează. Sunt nepăsători.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − seven =