Probleme grave găsite la Ocolul Silvic Bozovici

Probleme grave găsite la Ocolul Silvic Bozovici

Garda Forestieră Timișoara a efectuat un control tematic, la finalul anului 2020, cu privire la respectarea regimului silvic la Ocolul Silvic Bozovici – Direcția Silvică Caraș-Severin – Regia Națională a Pădurilor RNP Romsilva. În urma acestui control, s-au constatat o mulțime de nereguli.

Potrivit reprezentanților de la Garda Forestieră Timișoara, au fost înaintate Parchetului 30 de dosare penale cu privire la tăierea de lemn fără drept, după ce arbori cu o valoare de 193.414,40 lei au fost tăiați ilegal.

Ocolului Silvic Bozovici, personalului acestuia, cât și operatorilor economici care au desfășurat activități de exploatări forestiere, fără respectarea legislației în vigoare, li s-au aplicat sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 113.000 lei. De asemenea, operatorilor economici care au încălcat legislația li s-au confiscat 32.842,16 lei.

Din cauza lipsei materialului lemnos din gestiunea depozitului ce aparține Ocolului Silvic Bozovici, s-a aplicat o măsură complementară prin care au fost confiscați 57.848,87 lei.

Pentru tăieri fără drept de arbori, a fost solicitată retragerea Certificatului de atestare pentru activitatea de exploatare forestieră atât Ocolului Silvic Bozovici, cât și operatorului economic care efectua exploatări forestiere.

Garda Forestieră Timișoara a mai semnalat lipsa executării lucrărilor de împăduriri, precum și lucrări de degajare și curățare recepționate, însă neefectuate în teren. De asemenea, au fost identificate ca fiind raportate loturi de puieți forestieri în pepinierele silvice ale Ocolului Silvic Bozovici, fără ca acestea să existe în realitate!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + 8 =