Jurnalul din Măgura Zimbrilor – o iniţiativă care pune în lumină locul în care zimbrii sunt liberi

populatie zimbri

World Wide Fund for Nature (WWF) sau Fundația Mondială a Naturii este o organizație non-guvernamentală care luptă pentru conservarea naturii și restaurarea ecologică a mediului natural.

În România, WWF lucrează din anul 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munții Carpați și din lungul Dunării: arii protejate, păduri, Delta Dunării, urși bruni, zimbri, sturioni. Pe lângă acestea, WWF stimulează tranziția spre o economie verde și un program de educație de mediu adresat tinerilor. Sediul central se află în Bucureşti, dar WWF este prezentă și în Braşov, în Reșița, în Baia Mare, în Cluj-Napoca și în Tulcea.

Prin inițiativa și eforturile WWF România și Rewilding Europe, în vecinătatea comunei cu farmec de poveste Armeniș, Munții Țarcu, se află acum peste 65 de zimbri liberi, după 200 de ani de absență a acestora din sălbăticie. WWF informează că, odată cu ei crește biodiversitatea, scade pericolul schimbărilor climatice și crește echilibrul natural de care depindem cu toții, aceștia fiind de asemenea și un motor al dezvoltării comunităților locale prin ecoturism.

WWF România a creat un jurnal pentru a aduce în lumină bucuriile și provocările de zi cu zi din Măgura Zimbrilor, locul în care zimbrii sunt liberi și comunitatea înțelege beneficiile naturii. Membrii organizației invită cititorii să urmărească povestea acestor animale blajine, puternice și protejate prin lege, precum și a oamenilor care le monitorizează și a antreprenorilor locali, în Jurnalul din Măgura Zimbrilor, care poate fi accesat prin acest link.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 3 =