Primarul Ioan Popa: „S-ar putea să avem încă două poduri rutiere peste Bârzava“

MAI 2019 e1580722768891

Săptămâna trecută, după ședința de Consiliu local, primarul Reșiței a dezvăluit presei câteva lucruri legate de infrastructura rutieră a municipiului în viitor. Ioan Popa a lăsat să se înțeleagă că drumul care leagă Mociur de Strada Fântânilor, de la Podul IGOR, va fi reabilitată cu bani europeni. Lucrările sunt prinse într-un proiect mai amplu, în cadrul căruia primăria reșițeană colaborează pe partea drumurilor publice urbane cu „profesioniști din București.“

Pe de altă parte, edilul-șef nu exclude ca în peisajul urban din Lunca Bârzavei, pe Bd. Revoluția din Decembrie, să apară câteva noutăți edilitare într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat.

„Vă mai pot da în premieră o informație: s-ar putea să facem încă două poduri rutiere. Unul care să fie prelungirea Străzii Moise Groza, de la Poliție, și unul mai jos cu o stradă, acolo unde e stația de autobuz acum. Poduri rutiere cu care să conectăm zona mall – aqualand și cu zonele rezidențiale care vor apărea acolo“, a dezvăluit primarul Reșiței.

Și tot legat de drumuri, Popa spunea că primăria va trebui să întocmească un studiu de fezabilitate pentru a lega zona de la Piața Traian Vuia, de lângă universitate, cu Strada Fântânilor, Casa de Cultură a Sindicatelor, pe malul drept al Bârzavei.  Pe anumite porțiuni, vor exista patru benzi, câte două pe sens, cu piste pentru biciclete, dar și cu spațiu verde.