În așteptarea Festivalului Custom, primarul Popa urmează modelul lui Boc cu Untlod

SCENĂ

În ciuda vocilor pesimiștilor și cârcotașilor, Festivalul Custom, care își propune să așeze Reșița pe harta festivalurilor rock din România, va avea și în 2020 susținerea Primăriei Reșița, a edilului-șef, Ioan Popa. La ultima întâlnire din an cu presa, Popa s-a arătat optimist nu doar în privința continuității festivalului, ci și a numelui artiștilor de primă mână care vor urca în vară pe scena montată în Poiana Golului.

„Am inițiat discuții cu Emagic, cei care au organizat concertele Metallica și Madonna la București. Practic, este cea mai mare agenție de impresariat artistic din România, care a organizat cele mai mari evenimente în ultimii 10-12 ani. Suntem pe cale să semnăm un contract cu ei și le-am dat câteva sarcini, pregătesc o listă de invitați, de artiști, pe care probabil o să îi mediatizăm începând cu luna ianuarie“, a precizat Popa.

După experiența de la prima ediție a festivalului, primarul Reșiței a lăsat să se înțeleagă că echipa sa din primărie își va asuma organizarea evenimentului, urmând ca Emagic să aibă rolul de consultant în organizarea acestui eveniment, în identificarea artiștilor potriviți și în organizarea studiilor de piață.

Cât privește viitorul festivalului, Ioan Popa a mărturisit că se inspiră după modelul celor de la Primăria Cluj: La Cluj, Untold-ul a plecat la fel, în primii doi ani cu implicarea mai mare a primăriei, după care primăria s-a retras și la ora asta festivalul este unul totalmente privat. De fapt, asta este ținta. Ca instituție publică, UAT sau primărie de oraș, sunt un mijlocitor, încerc să creez posibilitatea de a dezvolta diverse activități și dorința mea este ca în doi-trei ani ani, noi să ne retragem complet din această poveste și ea să fie una de succes”.