La Reșița demarează o nouă sesiune a Programului Rabla local

Rabla

O nouă sesiune a Programului Rabla local va fi deamarată la Reșița luni, 31 iulie, au anunțat reprezentații Primăriei. Solicitanții pentru casarea autovehiculelor uzate se pot înscrie pentru finanțare începând de luni accesând link-ul https://www.afm.ro/casare_auto_uzate.php.

Finanțarea se va face în limita bugetului prevăzut în contractul de delegare. Pentru municipiul Reșița a fost aprobată finațarea pentru 500 de autovehicule uzate, iar contribuția este astfel:

– AFM acordă stimulent pentru casare, cu titlul de finanțare, fără a depăşi suma de 2.400 de lei pentru fiecare autovehicul uzat casat în cadrul Programului.

– Unitatea Administrativ-Teritorială Reșița acordă stimulentul pentru casare, cu titlu de finanţare, fără a depăşi suma de 600 de lei pentru fiecare autovehicul uzat casat în cadrul Programului.

UAT Reșița acordă stimulentul pentru casare, cu titlu de finanţare, fără a depăşi suma de 600 de lei pentru fiecare autovehicul uzat casat în cadrul Programului.

În comunicatul Primăriei Reșița se precizează: „Cererea de acordare a stimulentului de casare, însoțită de documentele justificative obligatorii care atestă îndeplinirea condițiilor de eligibilitate prevăzute, vor fi depuse conform procedurii – fizic la Centrul de Informare și Relații cu Publicul din cadrul Primăriei Municipiului Reșița sau online utilizând adresa de e-mail: rablalocal2023@primariaresita.ro

Pentru solicitanții care îndeplinesc condițiile de eligibilitate se vor încheia contracte de finanțare între beneficiarul programului „privind casarea autovehiculelor uzate” și Municipiul Reșița. Doar după încheierea contractului se poate trece la etapele următoare: radierea și scoaterea mijlocului de transport uzat din evidența fiscală a Poliției, apoi transmiterea către Direcția Buget, Finanțe-Contabilitate a Municipiului Reșița a documentelor doveditoare.

După finalizarea acestor etape, Municipiului Reșița virează stimulentul de casare în contul bancar indicat de către beneficiarul finanțării.

Beneficiarii finanțării vor fi monitorizați pentru o perioadă de 3 ani, în care nu vor avea voie să își achiziționeze autovehicule sub Euro 5. În caz contrar, vor fi obligați să restituite stimulentul acordat.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 10 =