Prima zi de simulare a Evaluării Naţionale s-a încheiat fără probleme în Caraş-Severin

8a795e28f76b050017c66fe555668261 XL

Astăzi, 11 martie, a avut loc prima probă în cadrul simulării Examenului de Evaluare națională, la care au participat de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a. Ionel Moatăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Caraş-Severin spune că la nivelul judeţului nu s-au înregistrat probleme.

„În Caraş-Severin simularea s-a desfăşurat în 83 de centre de examen, au fost înscrişi 2.356 de elevii pentru simularea celor de clasa a VII-a şi 2.387 la clasa a VIII-a. Nu s-au înregistrat probleme de niciun fel şi nici nu a fost cazuri de eliminări”, a mai precizat profesor Moatăr.

La nivel național aproximativ 350.000 de elevi susţin aceste examene. Aceştia au avut la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor, iar mâine va avea loc suţinerea probei la matematică. Pe 13 martie se va desfășura simularea probei de limba și literatura maternă, rezultatele fiind anunţate pe 22 martie.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun că rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele obţinute la aceste simulări vor fi trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui.