Elevii cărăşeni au susţinut proba de matematică a examenului de Evaluare Naţională

IMG 20200617 WA0004

Astăzi, 17 iunie, la proba de matematică a examenului de Evaluare Națională, în județul Caraș-Severin, au fost prezenți 1.851 de  candidați, cu doi mai puțin față de luni, la proba de limba și literatura română.

Niciun elev nu a fost respins la controlul epidemiologic, dar patru elevi aflați în izolare la domiciliu nu au putut participa la examen. Aceștia vor susține examenul în etapa specială din perioada 29-30 iunie 2020.

De asemenea, nu s-au înregistrat cazuri de elevi eliminați pentru tentativă de fraudă. Mâine, 18 iunie, se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14.00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16.00 – 19.00) și 23 iunie (în intervalul orar 8.00 – 12.00).

În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.