Şedinţă extraordinară a Comitetului de Urgenţă Caraş-Severin

58800428 2378887729056369 6188273619781550080 n

Prefectul Matei Lupu a convocat astăzi, 1 mai, ora 20.00, o sedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia au fost dezbătute aspecte referitoare la situaţia din judeţ în urma fenomenelor meteorologice şi hidrologice din ultimele ore.

Conform hidrologilor marea majoritate a cotelor înregistrate sunt, momentan, în scădere. Digul de pe malul stang al râului Bistra, în amonte de localitatea Obreja, a fost supraînălţat cu ajutorul sacilor cu nisip. Pompierii, jandarmii şi localnicii au lucrat pe o lungime de 65 metri şi o înălţime de 70 cm. Cu toate acestea, un excavator se află la faţa locului care este pregătit să intervină dacă situaţia o impune.

Metode de precauţie au fost luate şi pentru ambele maluri ale pârâului Eruga cu ajutorul sacilor de nisip, pe raza localităţii Obreja. „Administratorii barajelor de acumulare au informat că nu se înregistrează probleme, chiar dacă barajele au cote de umplere de peste 90%. S-a luat decizia constituirii unor echipe formate din pompieri militari şi reprezentanţi SGA, care patruleaza şi monitorizează zonele cu probleme din teren”, a spus Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Urgenţă Caraş-Severin.

În continuare, pompierii militari intervin în localitatea Brădişorul de Jos pentru evacuarea apei dintr-o pivniţă. De asemenea, forţele profesioniste se află în teren şi la Caransebeş şi Moldova Nouă, pentru a lua măsurile necesare, dacă va fi cazul, deoarece s-au surpat bucăţi din malurile râurilor Sebeş, respectiv Boşneag. Deocamdată, nu sunt puse în pericol gospodării ale cetăţenilor.