Popa, despre excluderea sa din PNL: „La ce am văzut săptămâna trecută, ne putem aştepta la orice“

Popa, despre excluderea sa din PNL: „La ce am văzut săptămâna trecută, ne putem aştepta la orice“

Ultimele evenimente din PNL Caraş-Severin, care au culminat cu excluderea din partid a unui număr de trei primari, dintre care unul, Adrian Torma, se află în fruntea unui oraş, au fost comentate de preşedintele organizaţiei municipale Reşiţa, Ioan Popa.

În opinia sa, situaţia creată nu este deloc confortabilă pentru partid, şi nici pentru organizaţia municipală pe care o conduce, în condiţiile în care decizia Biroului Permanent Local a fost nesocotită de membrii Biroului Permanent Judeţean.

„Dacă luați în considerare faptul că noi am făcut un Birou Local în care am votat să nu fie excluși colegii noștri și am prezentat această decizie a noastră și nu a fost luată în considerare, o putem lua în considerare ca o înfrângere a Biroului Municipal Reșița. Eu vreau să fac mai multă administrație și mai puțină politică. Viitorul va decide dacă s-a decis bine acolo sau nu“.

Popa a explicat de ce ar fi trebuit să i se mai acorde o şansă primarului din Moldova Nouă: „Îniante de venirea lui Torma în PNL știu că acolo (la Moldova Nouă) s-au luat 200 de voturi, în alegerile locale în care Torma a fost ales s-au luat 3.000 de voturi și la alegerile europarlamentare s-au luat 800 de voturi. Dacă vreți să judecăm din punctul ăsta de vedere al rezultatului de alegeri, pe același sistem sau pe aceeași structură, ori pe același calcul matematic, ar fi trebuit dați afară și Robu, și Boc. La Cluj și la Timișoara, USR a spulberat PNL, dar asta e. Să nu uităm că mai este o etapă referitoare la excluderea lui Adi Torma, aceasta trebuie validată de către Consiliul Naţional al PNL, întrucât este primar de oraş, şi poate că acolo se vor schimba lucrurile.”

Întrebat dacă se simte în pericol de a avea aceeaşi soartă, Ioan Popa a mărturisit: „Eu nu sunt adeptul epurărilor politice. Eu sunt adeptul strângerii echipei. Dacă e cineva care greșește, trebuie să încercăm să-l sprijinim și să-l ajutăm, să-i dăm încă o șansă. Am făcut tot ce mi-a stat în putință să nu se întâmple această ruptură. Se pare că nu am avut noroc. Nu știu ce se va întâmpla, eu prefer să mă concentrez pe oraș, le-am spus și colegilor mei din județ. Fiecare trebuie să-și poarte crucea. Mă vor expulza și pe mine din partid?! Nu știu ce o să se întâmple, vom vedea. La ce am văzut săpămâna trecută, se pare că la ora asta ne putem aștepta la orice“.