Reșița primește, prin PNRR, finanțare în valoare de peste 14 milioane de euro

Resita de sus

Ioan Popa, edilul Reșiței, a declarat în această seară că alte nouă proiecte ale primăriei primesc finanțare prin PNRR, suma totală fiind de 14.611.200 de euro. „Vorbim de o parte din proiectele de reabilitare energetică pentru blocurile turn din zona Govândari. Acestea cuprind lucrări de modernizare integrală, atât a învelitoarei, cât și a acoperișului și vor aduce economii considerabile la consumul de energie pentru locatari, precum și un plus de culoare pentru orașul nostru. În această etapă a fost semnat contractul pentru patru blocuri, respectiv blocurile 1, 3, 5, și 9 de pe B-dul Republicii, suma totală obținută pentru acestea fiind de 3.240.000 euro. Urmează să semnăm contractele și pentru celelalte proiecte similare, depuse în etapa a doua de finanțare“, a precizat Popa.

Restul contractelor vizează reabilitarea și eficientizarea energetică a Colegiului Național „Mircea Eliade” Reșița – Corp C – 1.631.520 euro, renovarea energetică a Grădiniței cu Program Normal Pinocchio – 290.400 euro, renovarea energetică a Grădiniței Riki-Priki – 1.050.280 euro. De asemenea, este vorba și despre reabilitarea și eficientizarea energetică a Cinematografului Dacia – 685.000 euro și achiziția a 14 autobuze electrice de 12 m, pentru extindere sistem transport public – 7.714.000 euro.

„Mulțumesc tuturor colegilor și colaboratorilor implicați în scrierea acestor proiecte, în special echipei de la Direcția de Dezvoltare Locală condusă de Grațian Dobre. Reșița se modernizează prin munca unei echipe de oameni extrem de muncitori și dedicați. Urmează și alte vești bune“, a mai declarat primarul municipiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + 7 =