Polițiștii cărășeni, alături de copiii din Măureni

Tabara Maureni

În această dimineață, polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară s-au aflat „în tabără”, alăturându-se comunității din Măureni, care a găzduit săptămâna aceasta „Tabăra din Inima Satului – Împreună pentru copiii noștri”, un amplu proiect educațional desfășurat de voluntarii și formatorii Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte și ai Centrului de Tineret Moniom.

La această acțiune au participat 60 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 13 ani, din Măureni și din satele aparținătoare, însoțiți de aproximativ 30 de tineri formatori și voluntari din cadrul Centrelor.

„Colegii noștri de la Biroul Siguranță Școlară au fost întâmpinați cu interes și curiozitate de către cei mici, polițiștii profitând de prilejul de a fi în mijlocul lor pentru a le vorbi despre teme de actualitate, adaptate vârstei lor, precum siguranța în mediul online, prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, atât în viaţa reală, cât şi în mediul online, siguranța rutieră, precum și prevenirea fenomenului de bullying în rândul copiilor și elevilor”,ne-a informat Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Temele prezentate de poliţişti au fost adaptate nivelului de înţelegere al copiilor, încercând ca prin diverse jocuri interactive să le transmită informații utile pentru viitor, despre cum să fie protejați în anumite situații de viață, cum să reducă riscul de a fi implicați în accidente rutiere sau să fie atenți la informațiile distribuite și primite pe internet. (Sursă foto: Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

11 − two =