Trei tineri din Timiș s-au răsturnat cu ATV-ul pe Muntele Mic

ATV pe Muntele Mic

În cursul nopții trecute, o patrulă de jandarmi montani de pe Muntele Mic, în timpul desfășurării activității de patrulare pe traseele montane, a observat pe drumul către Crucea Eroilor din stațiune un grup de persoane care se aflau pe partea carosabilă.

Trei turiști din Timiș plecaseră de la locul de cazare să se plimbe cu ATV-ul pe timpul nopții prin stațiune, dar lipsa experienței, nerespectarea numărului de pasageri și neadaptarea vitezei au făcut ca plimbarea să se încheie într-un mod nefericit. Conducătorul ATV-ului, un tânăr în vârstă de 18 ani, a pierdut controlul autovehiculului, ieșind de pe partea carosabilă și răsturnându-se în rigola de pe marginea drumului.

„La sosirea jandarmilor la fața locului, un medic și o asistentă care făceau parte din grupul de prieteni al tinerilor acordau primul ajutor, reușind să stabilizeze victimele”, ne-a declarat Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin.

La fața locului au fost solicitate trei ambulanțe pentru a transporta persoanele în cauză la unitatea de primiri urgențe. Din primele informații reiese că conducătorul și una dintre tinerele care se aflau pe ATV au suferit leziuni ale coloanei, iar cea de-a treia persoană s-a ales doar cu leziuni minore.

În această perioadă a concediilor tot mai mulți tineri aleg să-și petreacă timpul liber folosind ATV-uri sau motociclete de enduro, fără echipament adecvat și fără să adopte o conduită preventivă, însă, neâinând seama că atunci când conduci astfel de autovehicule nu este vorba doar de plăcere, ci este nevoie de resposabilitate și de conștientizare a pericolelor care pot apărea pe timpul deplasării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + 14 =