Plan de măsuri pentru Măureni privind combaterea Pestei Porcine Africane

Plan de măsuri pentru Măureni privind combaterea Pestei Porcine Africane

Direcția Sanitar Veterinară Caraș-Severin a luat măsuri care se impun conform actelor normative în vigoare, Procedurilor și Manualului Operațional pentru intervenția în focarele de pestă porcină africană, la Măureni. Pavel Borchescu, directorul DSVSA Caraș-Severin spune că în data de 20 aprilie s-a primit o notificare din partea DSVSA Timiș precum că au fost confirmată evoluția pestei africane porcine la o exploatație aparținând SC SMITHFIELD ROMÂNIA Ferma Gătaia Nouă. „Ca urmare a acestui fapt, a fost întocmit un plan de măsuri întrucât pe raza județului nostru intrăm ca și zonă de supraveghere cu localitatea Măureni“, a mai precizat Borchescu.

Potrivit DSVSA Timiș, în data de 19 aprilie, în urma examinării unor probe prelevate de la porcii domestici proveniți din exploatația non-profesională din localitatea Honorici și respectiv din exploatația comercială de suine aparținând SC SMITHFIELD ROMÂNIA Ferma Gătaia Nouă, județul Timiș, și trimise la Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală București, pentru confirmare în vederea identificării virusului pestei porcine africane.

Conform buletinelor de analiză eliberate de IDSA București nr.12185, 12185,12187 și 12188 din 20.04.2021 cu rezultate pozitive, a fost confirmată Pesta Porcină Africană.

„În urma desfașurării ședinței cu membrii CLCB s-a emis Hotărârea nr. 13/21.04.2021 de aprobare a zonelor de protecție și supraveghere din jurul focarului de PPA, a măsurilor de ucidere imediată, sub control oficial şi neutralizare prin incinerare a materialelor de risc și a aprobării Planului de măsuri în cazul confirmării bolii PPA la porci domestici de la o exploatație nonprofesionala din Honorici și respectiv Hotărârea 14/21.04.2021 de aprobare a zonelor de protecție și supraveghere din jurul focarului de PPA, a măsurilor de ucidere imediată, sub control oficial şi neutralizare prin metode alternative incinerare-îngropare a materialelor de risc și a aprobării Planului de măsuri în cazul confirmării bolii PPA la porci domestici din exploatația comercială SC SMITHFIELD ROMÂNIA SRL – Ferma GĂTAIA NOUĂ, județul Timiș“, se arată în comunicatul emis de DSVSA Timiș.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 1 =