Peste un milion de puieţi pune la bătaie Direcţia Silvică Caraş-Severin pentru 2019

IMG 3590

Ca în fiecare an în perioada 15 martie-15 aprilie are loc la nivel naţional una dintre cele mai importante acţiuni de regenerare a pădurilor. Direcţia Silvică Caraş-Severin a marcat începutul acestei acţiuni prin plantarea de puieţi organizată astăzi, 20 martie, pe raza Ocolului Silvic Anina. Zaharia Șandru, directorul Direcţiei, alături de angajaţi, a mers pe teren şi au sădit puieţi de molid produşi în pepinierele ocoalelor silvice.

Pentru anul în curs, Şandru spune că la nivelul instituţiei cărăşene se vor desfăşura acţiuni de regenerare a pădurilor pe cale naturală a aproximativ 500 de hectare şi artificială pe o suprafaţă de aproape 130 de hectare.

Datorită vremii nefavorabile, acţiunile programate pentru „Luna plantării arborilor” ar putea să se prelungească, în unele zone stratul de zăpadă fiind unul consistent, ceea ce nu ne permite să finalizăm lucrările planificate. Anul acesta vom folosi peste un milion de puieţi din specii de răşinoase şi foioase, respectiv brad, molid, larice, pin, gorun, paltin de munte, cireş, frasin, puieţi care au fost produşi în pepinierele din cadrul Ocoalelor Silvice Caraș-Severin”, a mai precizat directorul Zaharia Șandru.

Valoarea lucrărilor derulate în cadrul Lunii Plantării Arborilor se ridică la suma de 1.850.000 de lei, bani ce vor merge la muncitorii zilieri care execută lucrările de plantare, sub atenta îndrumare a personalului tehnic şi a pădurarilor.