Peste o sută de bancnote false au fost descoperite în Caraş-Severin de poliţişti şi procurorii DIICOT

Peste o sută de bancnote false au fost descoperite în Caraş-Severin de poliţişti şi procurorii DIICOT

În urma unor descinderi organizate în această dimineaţă de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Caraș-Severin, Timiș, Hunedoara și Oficiul Național Central pentru Combaterea falsului de monedă din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraș-Severin, au fost descoperite peste o sută de bancnote falsificate şi instrumente folosite la falsificarea acestora

Poliţiştii au efectuat cinci percheziții domiciliare, pe raza județului Hunedoara, la membrii unui grup infracţional organizat, specializat în falsificare de monedă, punerea în circulație de valori străine falsificate și înşelăciune şi au fost puse în executare patru mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi aduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraș-Severin.

„Din cercetări a reieșit că, din luna aprilie a acestui an, membrii grupării infracționale ar fi acționat pentru plasarea, pe raza județului, de bancnote contrafăcute, de 50 și 100 de euro, sub pretextul cumpărării, prin intermediul internetului, a unor cabaline, de la diferite persoane din Caraș-Severin. Același grup infracțional ar fi acționat și pe raza județelor Gorj și Olt, fiind înregistrate cazuri similare de plasare de bancnote contrafăcute“, ne-a informat Dinu Nicorici, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor. La activitățile de astăzi, au participat și jandarmi.