Paul Purea, consilier judeţean: „În politica românească există o stare patologică în privinţa schimbării“

POPOVICI SI PUREA

Doctorul Paul Purea îi sare în ajutor colegului său de partid, Ionuţ Popovici, şi spune că acesta nu a fost niciodată agreat de către liberali şi, implicit, de preşedintele acestora, Marcel Vela, pentru că a refuzat PNL la negocierile de la începutul mandatului şi a optat să susţină candidatul PSD la câştigarea şefiei Consiliului judeţean, dar şi să asigure o majoritate confortabilă în forumul judeţean.

„Aproape că nu mai ştiu ce să cred. E clar că datorită unor frustrări ce ţine de trei ani liberalii vor să-l dea jos pe vicepreşedintele Popovici. Apoi, de unde să ştiu că nu se gândesc şi la o scădere a influenţei electoratului care se îndreaptă spre partidul nostru? Aceasta, în condiţiile în care liberalii au lansat zvonul că este posibil să mă susţină pe mine la funcţia deţinută de domnul Popovici. Am senzaţia că nu se mai ţine seama de nimic, după principiul «Mie să-mi meargă bine şi cu asta basta! Cred că proiectul de schimbare din funcţie a lui Popovici ar putea fi pentru liberali chiar o capcană, dacă propunerea nu vine de la ei, cu scopul de a-i duce într-un mediu crepuscular, din care cărăşanul să nu mai înţeleagă nimic. O schimbare de acest gen ar trebui să fie foarte serioasă, măcar pentru faptul că e nevoie de două treimi din votul consilierilor. Or, nu se poate întâmpla aşa ceva decât, dacă, pur şi simplu au existat discuţii la nivelul conducerii celor două partide. În acest caz vorbim de frustrare din partea PNL şi demnitate din partea PSD. Mentalul omului este foarte complex şi în democraţie poate să spună tot ce-i trece prin cap. În loc să gândim proiecte în Consiliul judeţean, noi nu ştim cum să schimbăm pe unul şi pe altul. În politica românească există o stare patologică în privinţa schimbării, fără să se gândească la eficienţa actului în sine“, este de părere consilierul judeţean PMP.

Referindu-se la motivele schimbării vicepreşedintelui Ionuţ Popovici, aşa cum sunt ele invocate în proiectul de hotărâre promovat de liberali, Paul Purea spune că acestea sunt puerile, că problemele din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin există de la înfiinţarea ei şi că principalul vinovat este sistemul. În opinia sa, atât PSD, cât şi PNL  au avut posibilitatea de-a lungul timpului să schimbe lucrurile în bine la DGASPC, dar nu au făcut nimic.

„Ei socotesc că cel mai potrivit din punctul de vedere al jocurilor politice ar fi doctorul Purea. Problema este că nici eu nu ştiu dacă sunt atâta de iubit de cei ce fac astfel de jocuri. Ei ar fi trebuit să-şi dea seama că sunt un tip integru, care nu-şi doreşte funcţii. De ce au apărut toate acestea abia acuma? Foarte simplu, pentru că abia acum a apărut conjunctura considerată de ei favorabilă de a schimba, şi nu numai de ei, poate chiar de două «vârfuri» din politica locală. Pentru mine nu este altceva decât un joc juvenil. Este o patimă tinerească, că trebuie schimat tot ce este vechi, fără să vedem dacă e valoros sau nu,  şi să punem oameni noi. Oamenii noştri“, a mai spus Paul Purea.