Liberalii cărăşeni reacţionează până şi la editorialele din presă!

MIRCEA TEODORESCU

Opoziţia din Consiliul Judeţean Caraş-Severin nu are astâmpăr. După ce mult timp s-a luptat cu preşedintele Silviu Hurduzeu şi cu consilierii din PSD, iată că acum vrea schimbarea vicepreşedintelui CJ, Ionuţ Popovici, liderul PMP Caraş-Severin. Dacă acest lucru l-ar fi cerut acum un an sau doi, am fi înţeles, dar să ceri schimbarea acestuia cu mai puţin de un an înainte de alegerile locale pare ilogic.

Acest lucru am încercat să explic în editorialul semnat de mine luni, 18 martie, „Liberalii, una zic şi alta fac“.

Nemulţumiţi, consilierii PNL din Consiliul judeţean au reacţionat imediat deşi, în practica jurnalistică, drepturile la replică la un editorial nu se prea dau.

Iată punctul de vedere al liberalilor din CJ, cu precizarea că redăm textul ad-litteram, păstrând ortografia autorilor.

„Grupul  consilierilor judeţeni PNL, am cerut demisia vicepreședintelui Popovici și anul trecut, în plenul unei ședințe de CJ, pentru motivele anunate public la vremea respectivă.

Acum am promovat un proiect de hotarâre, cu argumentele administrative prezentate în „Expunerea de motive”. 

Iniţiativa noastra nu are nicio legătura cu faptul ca actualul vicepreşedinte PMP a jignit şi atacat cu un limbaj incorect, de mai multe ori PNL şi conducerea naţională a PNL sau că este un apărător de nadejde al alianţei PMP-PSD din CJ CS.

Cum alianța PSD-PMP funcționează la CJ încă din anul 2016, ne așteptăm ca acest proiect să nu întrunească voturile necesare (2/3 din numărul consilierilor județeni), motiv politic explicit prin care președintele Consiliului Județean, dl Silviu Hurduzeu și organizația PSD Caraș-Severin, împreuna cu noua sa conducere, să-și asume alianţa cu PMP şi în mod oficial, inclusiv nerealizările prezentate în anexa la proiectul nostru.

Dacă proiectul va fi votat, vom fi deschişi pentru a relua negocierile cu PMP, astfel încat sa promovăm împreună un alt coleg consilier PMP, onest, în funcția de vicepreşedinte al CJ. În acest mod se poate forma o noua majoritate PNL-PMP (UNPR), dupa cum şi la nivel naţional PMP este în opoziţie faţă de PSD, făcând impreuna cu noi parte din Partidul Popular European.

Pentru a fi clari şi expliciţi, consilierii judeţeni liberali nu vom vota niciodată un vicepreşedinte PSD (astfel cum PMP a votat până acum şi preşedinte PSD şi vicepreşedinte PSD).

Grupul nostru, al consilierilor judeţeni PNL, nu vom asista pasivi la derapajele administrative ale actualei alianţe PMP-PSD (UNPR), urmând  să luăm atitudine şi în continuare cu privire  la activitatea altor membri din conducerea CJ“.

Cu stimă,
Jr. Mircea Teodorescu,
Lider de Grup Consilieri Judeţeni PNL