Patronii de microîntreprinderi au la dispoziţie peste zece milioane de euro din partea ADR Vest

muncitori productie 1 e1659369010157

Firmele cu mai puțin de nouă angajați pot accesa finanţare europeană pentru a-şi extinde afacerea. Conform datelor ADR Vest, mai sunt disponibili 10,77 milioane euro în cadrul apelului doi de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri – Microîntreprinderi.

„De la deschiderea acestui nou apel de proiecte, din 8 iulie 2019, până în prezent, la nivelul Regiunii Vest au fost depuse doar 28 de proiecte, cu o valoare nerambursabilă de 4,53 milioane euro. Cererile de finanțare pot fi depuse până în data de 8 noiembrie 2019, ora 12.00, iar apelul de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A – Microîntreprinderi este de tip competitiv”, spun cei de la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest.

Cine poate deveni beneficiar al finanţării
În cadrul Priorității de Investiții 2.1.A – Microîntreprinderi vor putea solicita finanțare societățile și societățile cooperative care: se încadrează în categoria microîntreprinderilor, pentru construirea, modernizarea și extinderea spațiilor de producție sau prestare a serviciilor, dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line, pentru investiții localizate în mediul urban.

De asemenea, pot obţine bani cei care au desfășurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puțin unui an fiscal integral, nu au avut activitatea suspendată temporar oricând în anul curent depunerii cererii de finanțare și în anul fiscal anterior și au înregistrat profit din exploatare (>0 lei) în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare. Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este 25.000 de euro, iar valoarea maximă a ajutorului în regim de minimis ce poate fi acordat unei întreprinderi unice din fonduri publice este de 200.000 euro. Ghidul și alte detalii pentru accesarea finanțării sunt disponibile pe site-ul ADR Vest – https://adrvest.ro/microintreprinderi-2/.