Reşiţa, pe lista Forbes Best Cities 2019 cu cele mai bune orașe pentru afaceri din România

Reşiţa

Recent, Forbes România a întocmit un top a celor mai bune oraşe pentru afaceri. Ajunsă la cea de a VII-a ediţie, clasificarea a ţinut cont de un număr extins de criterii în comparaţie cu anii trecuţi. Oraşul Reşiţa se află pe locul 12, după Târgul-Jiu, fiind urmat de Miercurea-Ciuc.

Specialiştii de la Forbes spun că s-au analizat „pe de o parte peformanțele pe care le-au avut reședințele de județ, polii de business din fiecare unitate administrativă, dar și rezultatele înregistrate la nivelul întregului județ – este bazată pe criterii precum: Produsul Intern Brut, salariul mediu, stocul de investiții străine directe, rata șomajului, numărul de firme active, cifra de afaceri și profitul net mediu, dar și rețeaua de drumuri publice modernizate și căile ferate, precum și stocul de locuințe sau numărul de unități de învățământ”.

Datele statistice au ca surse Institutul Național de Statistică, Comisia Națională de Strategie și Prognoză, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Ministerul Finanțelor Publice și termene.ro.

„Dincolo de evoluțiile mai mult sau mai puțin spectaculoase, scopul acestui clasament rămâne același: identificarea discrepanțelor economice dintre principalele orașe din România, a avantajelor pe care le oferă acestea pentru posibilii investitori și, în cele din urmă, pentru atingerea potențialului pe care fiecare dintre orașe și comunități îl are din perspectiva nivelului de trai”, mai scriu cei de la Forbes România.