Până la sfârșitul acestui an, Primăria Reșița trebuie să plătească trei milioane de lei către fostul operator de transport

autobuz 1

binary comment

Până la sfârșitul anului, Primăria Reșița este nevoită să plătească trei milioane de lei către fostul operator de transport Ro-A-Tir, în urma deciziei definitive din luna octombrie a anului trecut, dată de Curtea de Apel Timișoara.

Este vorba despre plata unor subvenții pentru pensionari pe care Primăria Reșița nu le-a achitat, în urma negocierilor cu societatea în cauză s-a ajuns la o eșalonare a sumei pe o perioadă de 12 luni. Edilul municipiului, Ioan Popa, spune că la preluarea mandatului, instituția avea datorii la Ro-A-Tir legate de aceste subvenții, conturile administrației locale fiind în 2016 blocate. „La vremea respectivă am venit și am tăiat subvențiile. A fost și scandal, au fost pensionarii aici, în centru. Eu am abordat societatea respectivă și i-am întrebat de ce au mai făcut acest serviciu dacă în trei ani de zile nu le-a achitat nimeni nimic? Am înțeles că din rațiuni sociale, dar de fapt depoul de tramvai actual era în proprietatea Primăriei. Ceea ce eu am intuit este că dânșii au vrut să intre în proprietatea acelui teren. Ne-au dat în judecată, ne-am judecat și după patru ani a venit o sentință judecătorească care ne pune în situația de a le plăti această datorie”, a declarat primarul Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + six =