Primăria Reșița, prima din țară acreditată în Programul Erasmus+ pentru formarea cadrelor didactice

elevi

Astfel, în primul an în care primăriile sunt eligibile pentru acreditări de formare în domeniul educațional Primăria Reșița este singura primărie din țară care obține acreditare Erasmus+ pe domeniul Educație școlară, în vederea participării la cursuri de formare în orașe europene a profesorilor din Reșița. Acest proiect este coordonat de Primăria Reșița, în parteneriat cu Grupul Local de Educație, într-un consorțiu care este format din 12 unități de învățământ. La consorțiul constituit pot adera și alte unități de învățământ din Reșița, pe parcursul celor 5 ani în care este valabilă acreditarea obținută.

Prin acest proiect se asigură finanțarea pentru o formare de foarte bună calitate pentru peste 400 de profesori de la școlile din Reșița, prin participarea acestora la cursuri oferite de furnizori din state UE. Domeniile pe care le vizăm pentru formarea profesorilor sunt digitalizare, dezvoltare durabilă și incluziune.

„Obiectivul avut de Primăria Reșița este acela de a crea un grup de profesori deschiși pentru inovare și dezvoltare, care să se formeze într-un model de predare european pe care îl vor pune în practică la clasă, astfel crescând calitatea actului educațional din orașul nostru. Pentru următorii 5 ani, am planificat peste 600 de deplasări pentru participarea la cursuri de formare atractive, care să stimuleze și să contribuie la dezvoltarea profesorilor reșițeni. Mulțumim Grupului Local de Educație pentru colaborare, contăm pe ei pentru implementarea acestui proiect amplu, iar activitățile ce vor fi organizate în cadrul școlilor ca urmare a acestor mobilități vor fi promovate ca exemple de bună practică“, au declarat reprezentanții Primăriei Reșița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + eighteen =