O săptămână de film în aer liber la Caransebeş

2016 06 11 cinema rsz crp

În organizarea Primăriei, a Uniunii Actorilor şi Realizatorilor de Film din România şi a Casei de Cultură „George Suru”, în perioada 12-18 august, în Parcul „Gen. Ioan Dragalina” se va desfăşura cea de a treia ediţie a maratonului cinematografic „Caransebeş Film Festival”.

Pentru cele şapte seri – proiecţiile începând la ora 21 –, organizatorii au programat filmele „Lotul”, regia Ioan Cărmăzan, luni, 12 august, apoi, în 13 august, „Supravieţuitorul”, în regia lui Sergiu Nicolaescu, în 14 august – „Înghiţitorul de săbii”, regia Alexa Visarion, în 15 august „Bădăranii” – un film a cărui regie este semnată de Sică Alexandrescu şi Gh. Naghi şi a cărui premieră a avut loc în anul 1960, în data de 16 august – „Pup-o, mă!”, regia Camelia Popa, în 17 august filmul de animaţie „Regatul de gheaţă”, iar duminică, 18 august – „Blue Jasmin”, în regia lui Woody Allen.

Directorul artistic al festivalului este Ioan Cărmăzan, coordonator al manifestării fiind directorul Casei de cultură, Ioan Cojocariu.

Evenimentul de la Caransebeş este organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român, Dacin Sara, Arhiva Naţională de Filme – Cinemateca Română, în parteneriat cu Alexandrion Grup România. Intrare este liberă.