Proiect PNRR pentru şcolile din Caransebeş

proiect scoli 1

Vineri, 13 ianuarie, la sediul Primăriei Caransebeș a avut loc o întâlnire între city-managerul Florin Bogdea, directorul Direcției de Strategii, Dezvoltare și Protecția Mediului, Liviu Jigoria-Oprea, și șefa Serviciului Strategii Proiecte-Programe, Gabriela Bănăduc, și directorii unităților de învățământ din municipiu. Tema discuțiilor a fost depunerea unui proiect pe PNRR – „Pilonul VI. Politici pentru noua generație – Componenta C15: Educație, pentru dotarea unităților de învățământ cu diverse echipamente”.

„Am avut o întâlnire referitoare la un proiect național pe PNRR, care prevede dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe. Au fost prezenți directorii școlilor din municipiu și responsabilii tehnici din școli, pentru a se familiariza cu acest proiect. Mai întâi o să se facă pe fiecare unitate în parte inventarierea echipamentelor digitale obținute din alte proiecte europene pentru a nu exista dublă finanțare, urmând ca apoi fiecare unitate de învățământ să ne înainteze o anexă cu laboratoarele, sălile de clasă, cabinetele psihopedagogice, sălile de sport pe care doresc să le doteze prin acest proiect cu echipamente digitale, mobilier școlar sau alt gen de echipamente necesare pentru actul didactic. E pe principiul primii veniți, primii serviți. Primăria Caransebeș, care va fi solicitantul, s-a mișcat destul de rapid, dar avem nevoie și de avizul Inspectoratului Şcolar Judeţean, nu putem depune proiectul fără avizul lor, sperăm să-l primim cât mai repede, ca să fim printre primii care depunem proiectul. Valoarea exactă a proiectului se va ști doar după ce facem o analiză a nevoilor la nivelul școlilor din municipiu. Este o valoare standard pe fiecare laborator sau sală de clasă pentru un minim de echipamente care e obligatoriu”, a spus city-managerul Florin Bogdea.

Depunerea proiectelor se realizează exclusiv online, prin platforma electronică dedicată PNRR, până pe data de 19 martie, inclusiv, ne-a informat Primăria municipiului Caransebeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × three =