Noaptea Muzeelor, la Centrul Universitar UBB din Reșița și Biblioteca Germană „Alexander Tietz”

Muzeul Cineastului Amator, Centrul Universitar UBB Reșița și Biblioteca Germană „Alexander Tietz” Reșița vă invită astăzi să vizitați expozițiile pregătite pentru ediția din 2022 în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor la Centrul Universitar UBB din Reșița și Biblioteca Germană „Alexander Tietz” din Reșița.

În intervalul 17.00-22.00, la Centrul Universitar UBB din Reșița, vizitatorii sunt așteptați cu următoarele expoziții: fotografii cu locomotive din arhiva Mihele Bogdan Andrei, expoziție cu tematică feroviară (plăci cu numere de locomotive ș.a.m.d.) din colecția lui Mihele Bogdan Andrei, fotografii având drept temă Muzeul de locomotive cu aburi Reșița, fotograf Petre Daleam expoziția de fușăraie, colecția de aparate de filmat pe peliculă (1928-1990)- Vizitarea cabinei de proiecție a fostului cinematograf „23 August”.

Biblioteca Germană „Alexander Tietz” Reșița invită vizitatorii, în intervalul 17.00-21.00, la o expoziție de artă plastică dedicată jubileului de 150 de ani de la fabricarea primei locomotive la Reșița.

Și în anul acesta, instituțiile și locațiile deschise de Noaptea Muzeelor invită vizitatorii la un concurs inedit. Cei ce vizitează toate locațiile participante au șansa să câștige unul dintre cele trei tricouri special realizate pentru acest eveniment. Foile de vizitare ce trebuie ștampilate în locațiile participante se găsesc la Muzeul Banatului Montan sau la Salonul de Artă și Industrie, într-un număr limitat.

Nu în ultimul rând, Centrul Universitar UBB din Reșița și Liga Studenților UBB Reșița invită reșițenii să descopere locațiile participante la Noaptea Muzeelor pe bicicletă. Plecarea se va face de la ora 18.00 din curtea Centrului Universitar UBB din Reșița și se va parcurge următorul traseu: Casa Pittner, Salonul de Artă și Industrie, Sinagogă, Muzeul Cineastului Amator, Biblioteca Germană „Alexander Tietz”, Muzeul de Locomotive și Muzeul Banatului Montan. Evenimentul se bucură de sprijinul voluntarilor din cadrul Centrului de Tineret Nevo Parudimos Reșița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + 3 =