Noaptea muzeelor, marcată la universitatea reşiţeană printr-un tur virtual

Afis 1

Anul acesta, cunoscutul eveniment, Noaptea Muzeelor, ajuns la cea de a XVI-a ediţie, va fi sărbătorit la Reşiţa, printr-un tur virtual organizat de Centrul Universitar UBB din Reşiţa, Muzeul Cineastului Amator, Clubul Rotary Reşiţa şi Forumul Democratic al Germanilor din Judeţul Caraş-Severin.

Astfel, sâmbătă, de la ora 19.00, organizatorii vor prezenta pe paginile de social-media un material video pregătit special pentru acest eveniment. Materialul va conţine, prezentarea pieselor din cadrul expoziţiei de „fuşăraie”, descrierea fotografiilor din cadrul expoziţiei de fotografie dedicate fotografului Hermann Heel, precum şi imagini de prezentare din cadrul Muzeului Cineastului Amator şi al Muzeului Jocurilor Video, găzduite de Centrul Universitar UBB din Reşiţa.

Noaptea Muzeelor este o iniţiativă a Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internațional al Muzeelor fiind un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

five − three =