Muzeul Banatului Montan din Reșița își deschide porțile pentru cel mai important eveniment al anului: Noaptea Muzeelor

muzeu resita

Sub genericul „Chemarea muzeului”, sâmbătă, 13 mai 2023, începând cu ora 17.00, Muzeul Banatului Montan din Reșița își deschide porțile pentru cel mai important eveniment al anului: Noaptea Muzeelor. Livia Magina, managerul instituției de cultură spune că vizitatorii sunt așteptați cu expoziții inedite, interactive, cu activități pentru copii și adulți.

Expoziții și activități:

Expoziția de bază „Industrie și tradiții urbane în Banatul Montan”

”Identități fragile. Muzeul Pandemiei. Stația Reșița” – un proiect muzeal care prezintă obiecte-emoții devenite simboluri ale pandemiei, în fapt o colecție de drame și experiențe personale încapsulate într-o traumă colectivă; este primul muzeu participativ dedicat pandemiei și care ilustrează tranzițiile emoționale (re)simțite individual, dar experimentate colectiv de fiecare dintre noi; colecția este compusă de obiecte donate din toată țara, inclusiv de către reșițeni.

„Sic transit…” expoziția personală Suzana Fântânaru

Cusături și port popular în Banat

Trecutele expoziții-expoziție de afișe.

Vizionare film documentar „100 de ani de film românesc”, realizat de Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România (U.A.R.F.)

În cadrul evenimentului vor avea loc și o sesiune de caricaturi susținută de Liceul de Artă „Sabin Păutza”, Reșița și una de videomapping realizată de Iulian Damian. Vizitatorii vor putea participa la atelierul de face-painting care va fi organizat pe terasă, susținut de elevii Liceului de Artă „Sabin Păutza”, Reșița și un atelier-concurs „Găsește comoara!”. Intrarea este liberă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 10 =