Mutare neaşteptată la Politehnica Timişoara: Dan Alexa ia locul reşiţeanului Octavian Benga pe banca tehnică a alb-violeţilor

Echipa de Liga a II-a ASU Politehnica Timişoara a încetat colaborarea cu antrenorul Octavian Benga, al cărui loc pe banca tehnică va fi luat de Dan Alexa. Benga nu a acceptat propunerea conducerii, de a colabora cu managerul general Dan Alexa, care ar fi fost repoziționat în funcția de director tehnic. După plecarea lui reşiţeanului, “Chirurgul” va îndeplini şi rolul de antrenor principal. Într-un mesaj adresat suporterilor polişti, Octavian Benga a subliniat că iubeşte formaţia timişoreană, la care şi-a petrecut ani buni din cariera de jucător sau antrenor.

“Voi deveni doar un suporter al echipei, nu voi mai fi antrenorul ei. Am ajuns la o înţelegere cu cei care se ocupă de destinele echipei să reziliem contractul de comun acord. Am ţinut expres să mă adresez pe această cale tuturor suporterilor, şi în special celor din Peluza Sud, cărora le mulţumesc din suflet pentru toată susţinerea. I-am simţit alături de mine, m-au susţinut non-stop în această perioadă de un an cât am fost antrenor. Nu ştiu cât de mult i-am bucurat, dar cu siguranţă nu i-am întristat foarte mult. Am avut 20 de meciuri oficiale, dintre care 18 rezultate pozitive şi doar două înfrângeri. Consider că am dat totul pentru Poli, iubesc această echipă, jumătate din viaţă am petrecut-o sub însemnele ei”, a declarat Octavian Benga, care lasă formaţia timişoreană pe locul trei al clasamentului, la două puncte în urma liderului din Craiova.

Acesta consideră că presiunea va fi mare pe umerii succesorului său, deoarece rezultatele au fost în creștere în ultima perioadă. “Cu siguranță, va fi o presiune mai mare pe noul antrenor. În ultima vreme, ne-am obișnuit să facem puncte și, cu siguranță nu va fi ușor. Îi urez succes, să ducă echipa în Liga I”, a mai spus Benga.

Potrivit informaţiilor prezentate pe site-ul oficial al timişorenilor, noul antrenor, Dan Alexa, a fost junior la CSS Caransebeş şi LPS Banatul. A evoluat ca senior la UM Timişoara, Rocar, FC Politehnica Timişoara, Universitatea Craiova, Dinamo Bucureşti (alături de care a câştigat un titlu naţional şi de două ori Cupa României), Beijing Guoan (China), Rapid Bucureşti şi Anorthosis Famagusta (Cipru); Mijlocaş defensiv de meserie, “Chirurgul” a marcat două goluri în şase apariţii pentru echipa naţională. A debutat ca antrenor la ACS Poli, pe care a promovat-o în Liga I în ediţia 2014-15, performanţă repetată în sezonul următor ca principal al Rapidului. Le-a mai pregătit în elită pe ASA Tg. Mureş, Concordia Chiajna, Dunărea Călăraşi, pe care de asemenea a promovat-o în elită, şi Astra Giurgiu. În vară a antrenat-o pe Rapid Bucureşti în play-off-ul Ligii 2 iar din 20 august a îndeplinit funcţia de manager general al Politehnicii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + 8 =