Dunca și Popa, în vizită la Rudăria

Dunca si Popa la Rudaria

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, și Ioan Popa, primarul Reșiței, au făcut o vizită la morile de apă de la Rudăria, loc în care Asociația „Acasă în Banat” derulează un program de promovare a zonei.

„Zi plină petrecută împreunã cu primarul Reșiței, Ioan Popa, arhitectul-sef al județului, Luminița Munteanu, și cu voluntarii implicați în acțiunea «Hai la Rudăria!», atrași, toți, de dorința de a transforma comuna Eftimie Murgu într-o destinație turistică atractivă și modernă.

Cred, sincer, că Rudăria nu a fost îndeajuns de bine pusă în valoare, este și motivul pentru care susțin efortul Asociației «Acasă în Banat» și al Fundației Orange, care organizează trei astfel de acțiuni de voluntariat. Prima, privind ecologizarea albiei râului, are loc la acest sfârșit de săptămână și va fi urmată de alte acțiuni în cadrul cărora vor face lucrări de întreținere la morile de apă, vor monta indicatoare și vor organiza ateliere de morărit, panificație, ghidaj turistic”, spune Romeo Dunca.

Monumente ale tehnicii populare, morile de apă din Eftimie Murgu sunt printre cele mai cunoscute obiective turistice ale județului Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 3 =