Moldova Nouă a intrat în legalitate în ceea ce privește gestionarea câinilor fără stăpân

adapost caini

Încă de la începutul acestui an, administrația locală din Moldova Nouă a făcut toate demersurile necesare pentru a rezolva problema animalelor lăsate în voia sorții pe stradă. Recent, a fost înființat Serviciului Public Local de Gestionare a câinilor fără stăpân, astfel că adăpostul din zona Vărad poate funcționa în parametri normali, fiind obținute toate autorizațiile necesare în acest sens.

„Întreaga muncă depusă vizează, în primul rând, reducerea numărului de câini fără stăpân de pe raza orașului, iar în al doilea rând crearea de condiții civilizate pentru animalele din adăpost, acolo unde nu doar că vor beneficia de tratament specializat și o bună îngrijire, ci vor avea ocazia să cunoască ce însemnă un cămin în adevăratul sens al cuvântului prin intermediul oamenilor cu suflet, gata să le adopte. Serviciul public local pentru gestionarea câinilor fără stăpân respectă cu strictețe normele privind preluarea, înregistrarea, consultarea, trierea, îngrijirea și eutanasierea câinilor fără stăpân care suferă de boli incurabile constatate de medicul veterinar“, au declarat reprezentanții Primăriei Moldova Nouă.

Personalul adăpostului este format din Stâncă Adelina – medic veterinar, Cercel Ionel Cristian – tehnician veterinar și Czirko Ștefan – îngrijitor, programul de vizitare fiind zilnic, între orele 10.00-12.00, iar cel de revendicări și adopții: Luni-Joi între orele 12.00-15.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two + eight =