Transformare radicală la Spitalul din Moldova Nouă

spital moldova noua e1676998356813

Reprezentanții administrației locale din Moldova Nouă au declarat că în anul care a trecut s-a pus accent pe sectorul sanitar. Dacă în trecut prioritatea a fost consolidarea echipei de cadre medicale a spitalului, care să-i ajute pe cei aflați în impas, în ultima perioadă eforturile s-au concentrat pe oferirea de condiții decente pacienților internați, și nu numai, în cadrul spitalului din localitate.

Cu ajutorul resurselor financiare proprii și al celor provenite din bugetul local al orașului Moldova Nouă, coordonatorii unității spitalicești au reușit să schimbe mare parte din climatul incintei spitalului începând de la Camera de Gardă, care astăzi secția funcționează pe două linii, respectiv: salon pentru partea de chirurgie și Salon pe segmentul interne. Schimbări s-au făcut fiecare Secție, Medicină Internă, Chirurgie Generală, Pediatrie și Compartiment Obstetrică-Ginecologie, Ortopedie-Traumatologie, Nou-născuți.

Procesul de modernizare a constat în: înlocuirea pardoselilor, a întregii tâmplarii PVC, zugrăveli, înlocuirea mobilierului vechi cu cel nou, precum și renovarea grupurile sanitare. Intenția de a le oferi oamenilor care le calcă pragul condiții dintre cele mai moderne nu se va opri până la modernizarea întregului spital, a lăsat să se înțeleagă managerul Spitalului Orășenesc Moldova Nouă, Sebastian Pătroi, unul din aspectele vizate pe viitor fiind crearea de grupuri sanitare cu toate dotările necesare în fiecare salon destinat pacienților.

Din cadrul procesului de transformare radicală nu a lipsit bucătăria spitalului, aici fiind efectuate următoarele lucrări: înlocuire gresie și faianță, înlocuire corpuri de iluminat. În plus, pentru a sprijini activitatea oficiului alimentar de pe fiecare secție și pentru ca servirea meselor să se desfășoare în condiții optime, vechiul lift pe acest segment a fost înlocuit cu unul nou-nouț. Nu în ultimul rând, în vederea prevenirii deteriorării sau pierderii documentelor a fost adusă la standarde moderne inclusiv arhiva unității medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − three =