Marian Popovici reprezintă judeţul în Mongolia, la un important concurs culinar

Marian Popovici

Bănăţeanul Marian Popovici, declarat „bucătarul anului 2017”, de către asociaţiile profesionale din domeniu, ACEEA (Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ România) şi Euro Torques, participă în aceste zile în Mongolia la un concurs culinar de mare anvergură, „Genghis Khan Culinary Cup, Mongolia 2019”, organizat în Ulan Bator. Marian Popovici reprezintă judeţul Caraş-Severin şi spune că îşi doreşte să urce şi în acest an pe podium.

„Am emoţii pentru acest concurs, dar sunt convins că vor reuşi să impresionăm juriul cu preparatele noastre, mai ales că în anul 2017 echipa României a obţinut premiul cel mare la această competiţie. Chiar înainte de plecare mi-am făcut aprovizionarea din Reşiţa, pentru că am vrut să duc în Mongolia o parte din locurile natale chiar dacă este vorba doar de condimente”, a spus Marian Popovici.

Cărăşeranul ne-a dezvăluit faptul că imediat după ce se va întoarce acasă are în plan câteva proiecte frumoase ce se vor desfăşura la Reşiţa. Tânărul spune că se află în discuţii cu primarul Ioan Popa pentru un eveniment culinare ce va aduce în municipiu mai mulţi chefi apreciaţi la nivel naţional dar şi internaţional.