La Reşiţa s-a dat startul campaniei „Sterilizează și salvează”

Animal Society

Fundațiile Animal Society / Vier Pfoten și Primăria Reșița în colaborare cu Animal Voice au demarat o nouă campanie de sterilizare gratuită a animalelor fără stăpân şi nu numai.

Acţiunea se desfăşoară în perioada 15-30 mai 2019, iar cei care doresc să își sterilizeze câinele sau pisica sunt rugați să se programeze la numărul de telefon 0732.660.108, de luni până vineri între orele 10.00 și 17.00. Sterilizările se vor desfășura în clinica veterinară de pe Bd. Muncii nr. 25, în zilele lucrătoare.

Preşedinta Animal Society, Anca Tomescu, spune că speră ca reşiţenii să fie receptivi la această acţiune şi să înţeleagă faptul că sterilizarea animalelor este o obligaţie legală şi morală. „Rezolvarea într-un mod uman a problemei câinilor maidanezi poate deveni realitate doar dacă toată comunitatea se implică, începând de la autoritățile locale până la ultimul cetățean. Sterilizarea câinilor și pisicilor proprii este o obligație legală și morală, iar noi vă oferim șansa să beneficiați de ea gratuit”, a mai precizat Anca Tomescu

„Câini pentru oameni” este un proiect unic în România. El presupune reintegrarea foștilor câini maidanezi în familii și transformarea lor în câini de terapie. În cei 15 ani de când fac terapie cu copii cu dizabilități și bătrâni instituționalizați, cei de la Animal Society / Vier Pfoten au salvat multe vieți, fie ele de oameni sau de câini.

Animal Society/Four Paws înseamnă o echipă care luptă de peste 20 de ani pentru drepturile animalelor de pe întreaga planetă, dar și pentru îmbunătățirea relațiilor dintre oameni și animale, în general. Pe lângă terapia cu maidanezi salvați de pe străzi sau din adăposturi, echipa prezentă la Reșița a dus la bun sfârșit campanii de sterilizare în peste 50 de țări de pe cinci continente.