„Mâinile bucuriei” au îmbrăţişat Reşiţa

mainile bucuriei

????????????????????????????????????

Începută în data de 16 martie și purtând binecuvântarea PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, campania umanitară „Mâinile bucuriei”, desfăşurată la Reşiţa şi aflată în cea de a opta săptămână, a avut ca scop inițial ajutorarea persoanelor vârstnice din municipiu, aflate în grupa de risc în contextul contaminării cu noul coronavirus. Ulterior acestei inițiative, organizatorii și voluntarii acțiunii umanitare au dezvoltat încă o ramură a acestei activități, care vizează ajutorarea a 15 familii numeroase, nevoiașe și a unui număr de aproximativ 60 de persoane bolnave sau cu o situație financiară precară, prin oferirea zilnică a câte unei mese calde, în scopul de a le sprijini să treacă mai ușor peste această perioadă de criză.

Zilele trecute, o echipă numeroasă de voluntari s-a deplasat în diferite cartiere ale municipiului de pe Bârzava, distribuind vârstnicilor și copiilor pachete cu mâncare caldă, alimente și produse igienico-sanitare, se arată pe site-ul Episcopiei Caransebeşului.

Având ca parteneri Direcția de Asistență Socială, Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Asociația Guerrilla MC România, Liga Studenților Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, Compania Autonom Rent-a-car, precum și conducerile unor restaurante din Reșița care asigură zilnic cele aproximativ 60 de mese calde, această activitate se bucură și de sprijinul unor oameni de bine care și-au manifestat dorința de a se alătura acestei campanii prin donații în bani sau prin cumpărarea de alimente și produse igienico-sanitare familiilor nevoiașe.

Totodată, prin intermediul Fundației Comunitare București, cu sprijinul Fundației Comunitare Banatul Montan, campania umanitară a primit o finanțare în valoare de 5.000 de euro, printr-un grant oferit de Banca ING România.

Până în prezent, prin campania umanitară „Mâinile bucuriei” s-a reușit distribuirea unui număr de 1.100 de mese calde, oferite de la începutul activității și până în prezent, valoarea totală a campaniei depășind suma de 15.000 de lei. (Foto: Episcopia Caransebeşului)