Proiect pentru tineri și comunitate: „Casa ATOR Banatul de Munte”

Casa ATOR

În acest an, Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte își propune se mute în casă nouă. În acest sens, va inaugura un centru de tineret în municipiul Reşiţa, într-o locație care va găzdui de acum înainte și sediul asociației. Noua locaţie se află într-un imobil aparținând Parohiei Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița Montană, situat pe strada Paul Iorgovici, nr. 56, în cartierul Muncitoresc, care a fost preluat în administrare de către ATOR Banatul de Munte în decursul anului 2021.

Tot în anul care a trecut, ATOR Banatul de Munte a dobândit statut juridic, de organizație non-profit, cu sediul în Reșița și filiale în mai multe zone ale județului Caraș-Severin.

După cum declară reprezentanţii asociaţiei, „noul centru de tineret care va fi înființat își propune oferirea de programe educaționale și cu caracter social copiilor din municipiul Reșița, pe modelul celor oferite la Centrul de Tineret Moniom, precum și oferirea de oportunități de voluntariat pentru tinerii din orașul reședință de județ. De asemenea, se are în vedere organizarea de cursuri de formare, traininguri, seminarii și ateliere pentru tineri de pe întreg cuprinsul județului, membri ai asociației, dar și pentru elevi și studenți dornici să se implice în activități de voluntariat și proiecte de educație non-formală”.

„În cursul anului 2021, cu sprijinul Primăriei Municipiului Reșița, au fost realizate reparații la imobilul mai sus amintit, schimbându-se în totalitate acoperișul, care se afla în stare avansată de deteriorare, precum și alte reparații conexe”. Cu toate acestea, mai sunt necesare o serie de reparații exterioare, precum și dotarea spațiului cu mobilier specific, drept pentru care ATOR Banatul de Munte „lansează un apel prin care solicită sprijin din partea comunității reșițene, dar nu numai, pentru că proiectele organizației vizează întreg județul Caraș-Severin. Așadar, cei care doresc să ajute acest proiect important pentru viitorul orașului și al județului nostru, pot să facă aceasta prin donații în materiale de construcții, mobilier de interior sau donații în bani, în contul: RO11 BTRL RONCRT 0603 5709 01, deschis la Banca Transilvania pe numele Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, CIF: 44808955″.

Informații suplimentare despre modalitățile în care poate fi sprijinit acest proiect pot fi obținute la numerele de telefon: 0726.561.449 – Anita Radics și 0784.983.382 – George Lăpădat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 − three =