Mai multe produse din ciocolată sunt retrase de la rafturi sub suspiciunea de infectare cu Salmonella

ferrero

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a fost notificată de autoritățile din Belgia asupra deciziei companiei Ferrero de retragere și rechemare voluntară de piața europeană a unor loturi de produse Kinder, cu diferite gramaje, sub suspiciunea de infectare cu Salmonella. Retragerea voluntară de pe piața internațională, inclusiv din România, și rechemarea de la consumatori a mai multor loturi de produse Kinder se face pe baza principiului precauției, produsele fiind suspicionate că ar putea avea legătură cu îmbolnăvirea mai multor persoane din statele membre.

Până la acest moment, România nu este pe lista statelor membre în care au fost înregistrate cazuri de îmbolnăviri, care să poată fi corelate cu consumul acestor produse.

Nu s-au primit informații oficiale și nici buletine de analiză care să indice prezența tulpinii de Salmonella suspicionată în tipurile de produse Kinder de pe piața din țara noastră.

Imediat după primirea notificării, ANSVSA a dispus inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor din cadrul tuturor Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor să verifice, cu prioritate, modul în care operatorii din domeniul alimentar implicați în depozitarea, distribuirea și comercializarea produselor vizate realizează retragerea de la comercializare și rechemarea acestora. Acțiunea este în desfășurare.

Rechemare produse Kinder LIDL update 11.04.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + 5 =