Liceenii de la „Traian Lalescu” Reşiţa fac cursuri în fosta clădire a Liceului nr. 4

Traian Lalescu

Anul trecut, Primăria Reşiţa a semnat cu cei de la ADR Vest un contract de finanţare pentru un proiect cu o valoare de 1,80 milioane euro destinat Colegiului Naţional „Traian Lalescu” Reşiţa, prin care două clădiri intră în reabilitare. Deoarece lucrările ar fi putut perturba orele de curs, Primăria Reşiţa a apelat la cei de la Universitatea Eftimie Murgu ce deţine clădirea fostului Liceu numărul 4 şi au ajuns la concluzia că ar fi cea mai bună soluţie pentru ambele instituţii dacă ar semna un parteneriat. Şi astfel, cu o investiţie de 328.393,01 lei, administraţia locală a renovat sălile de clasă, iar începând din această săptămână, elevii colegiului reşiţean fac aici cursurile până la finalizarea lucrărilor.

„Jolly jocker” pentru reabilitarea şcolilor din oraş

Conform primarului Ioan Popa, durata proiectului este de 24 de luni, însă din discuţiile purtate cu constructorul, există posibilitatea ca lucrările să fie finalizate pe parcursul unui an. „Am reuşit să intervenim cu ajutorul celor de la Secţia Întreţinere a Primăriei Reşiţa printr-un parteneriat cu Universitatea Eftimie Murgu Reşiţa. Lucrările s-au desfăşurat pe parcursul a trei luni, sălile de clase erau într-o stare avansată de degradare. Această locaţie o vom folosi în viitor ca un „jolly joker” pentru mai multe instituţii de învăţământ pe care le vom reabilita în următorii doi, trei ani. Adică, după ce terminăm cu Colegiul Naţional „Traian Lalescu” este foarte probabil să îi aducem aici pe cei de la Colegiul „Diaconovici-Tietz”, şi eventual elevi de la Şcoala Gimnanizală numărul 2. Mă bucur că am reuşit să aducem aici elevii şi spun sincer că nu ştiu ce aş fi făcut deoarece nu se puteau desfăşura cursurile în timp ce oamenii lucrau la reabilitarea clădirii”, a spus Ioan Popa, primarul Reşiţei.

Mutare fără probleme

Din fericire, elevii nu au avut de suferit, iar materia nu a fost întreruptă, Luminiţa Broască, directorul Colegiului Naţional „Traian Lalescu” spune că mutarea avut loc într-o singură zi, activitatea desfăşurându-se normal. „Aici învaţă elevii de liceu şi cei de ai şcolii postliceale, care vin la cursuri după-amiază, iar la Colegiul Tehnic sunt clasele de gimnaziu. Pentru mine este foarte important faptul că nu avem de suferit şi nu suntem nevoiţi să facem cursuri în schimburi”, a mai spus Luminiţa Broască.

Astăzi, în nenumărate rânduri s-a făcut trimitere la buna colaborare dintre Primăria Reşiţa, UEMR şi a instituţiilor şcolare din oraş. „Ceea ce se întâmplă la Reşiţa poate fi privit ca un bun exemplu de urmat. Mă refer aici la faptul că studenţii reşiţeni sunt găzduiţi în această perioadă în unităţi de cazare care aparţin Primăriei Reşiţa şi doresc să mulţumesc municipalităţii pe această cale”, a precizat Cristian Chioncel, prorectorul Universităţii Eftimie Murgu Reşiţa.