Peste 150 de copii din Caraş-Severin, „prietenii pompierilor”, s-au întrecut pe Stadionul „Mircea Chivu”

IMG 4131

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al Judeţului Caraş-Severin şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin a organizat astăzi, 22 mai, pe Stadionul “Mircea Chivu” din Reşiţa, concursul cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor”, etapa judeţeană. „Anul cesta ne-au confirmat pareticipare 15 echipaje de elevi din tot judeţul Caraş-Severin, scopul concursului este dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, dar și promovarea atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor”, a spus colonel Corina Braje, ISU „Semenic” Caraş-Severin.

Competiţia se adresează elevilor cu vârsta între 11-15 ani și cuprinde trei probe, una teoretică şi două practice, cum ar fi pista cu obstacole şi ştafeta de 400 m cu obstacole. Tinerii cărăşeni spun că s-au pregătit intens pentru concurs, unii dintre ei fiind pentru prima oară într-o astfel de competiţie. Ambiţioşi din fire, cei mici nu s-au lăsat intimidaţi de faptul că vremea nu este alături de ei şi au decis că stropii de ploaie nu vor fi un impediment în a parcurge cu brio toate probele.


Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Semenic” al judeţului Caraş-Severin se implică permanent în activităţi de educare şi informare a populaţiei privind prevenirea şi răspunsul corespunzător în domeniul situaţiilor de urgenţă. Pentru construirea unei societăţi capabilă să acţioneze corect în situaţii de urgenţă, educaţia preventivă are un rol esenţial. Lecţiile învăţate la timp pot evita tragedii.