Să înceapă şcoala! Mesajul primarului Reşiţei: „Fără ceremonii comuniste şi discursuri interminabile“

Să înceapă şcoala! Mesajul primarului Reşiţei: „Fără ceremonii comuniste şi discursuri interminabile“

În acest an, şcolile îşi deschid porţile cu aproape o săptămână mai devreme. Emoţia primei zile rămâne, cel puţin la nivelul copiilor din ciclul primar, acolo unde cei mici vor veni ţinuţi de mână de mame, taţi, bunici ori fraţi mai mari.

E un nou început şi o veşnică speranţă în privinţa actului educaţional care parcă refuză să se alinieze în rând cu cel din alte ţări, în privinţa performanţei.

În acest sens se încadrează mesajul primaului Reşiţei, Ioan Popa.

„Primul sunet de clopoțel, care anunță începerea școlii, se va auzi în acest an, luni, 9 septembrie. Părinții și copiii, deopotrivă, se pregătesc de un nou an școlar plin și de noi experiențe de învățare.
Este momentul să renunțăm la ceremoniile «comuniste», cu discursuri interminabile, pentru că trebuie să ne aliniem și noi țărilor europene, unde discursul de început de an este înlocuit de activități la clasă, unde emoția și interacțiunea se creează între profesori și copii, unde prima zi de școală este una în care poveștile despre vacanță sunt trăite în sala de clasă.
În noul an școlar le doresc tuturor să fie din ce în ce mai performanți, să aibă suficiente motive de mândrie pentru rezultatele și cunoștințele dobândite.

Sunt încrezător în forța și valoarea tinerelor generații, în puterea lor de a respecta și de a reprezenta instituțiile școlare și doresc să vă asigur pe toți de întreaga disponibilitate și de sprijinul deplin al municipalității, pentru desfășurarea procesului educațional în cele mai bune condiții.

Dragi elevi, stimați profesori și învățători,
Vă urez succes în realizarea tuturor proiectelor pe care le aveți sau le prefigurați în acest an școlar.
Vă felicit și vă doresc să vă bucurați pe deplin de acest nou început!“

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •