Primarul Ioan Popa îndeamnă reşiţenii să doneze sânge

politistii doneaza sange

Stocul de sânge al Centrului de Transfuzie Sanguină Reșița este scăzut. Potrivit reprezentanţilor centrului, anul tredut, în plină pandemie, numărul donatorilor a scăzut cu 75 la sută. În acest sens, Ioan Popa, primarul oraşului a lansat un apel către reşiţeni: „Dragi prieteni, cadrele medicale de la Centrul de Transfuzie Sanguină Reșița ne cer sprijinul! Situația a devenit una deosebit de gravă, numărul donatorilor a scăzut foarte mult în ultima perioadă, iar rezervele de sânge sunt insuficiente.Haideți să facem cunoscută această situație, prin popularizarea acestui mesaj și haideți să ne încurajăm apropiații să doneze sânge. Implicarea fiecăruia dintre noi poate face diferența între pierderea sau salvarea unei vieți“.

Pentru siguranța donatorilor, Centrul de Transfuzie Sanguină Reșița a luat măsuri suplimentare de prevenție: au fost suplimentate dispozitivele cu dezinfectanți, la intrare au fost puse preșuri cu clor, iar donatorii primesc botoșei și mască de protecție. De asemenea, donatorii trebuie să completeze un chestionar pe propria răspundere. Pot dona persoanele care au peste 18 ani și care nu au călătorit în străinătate în ultima lună, nu au suferit recent intervenții chirurgicale sau dentare și nici nu au fost sub tratament pentru afecțiuni cardiovasculare, leucemie, diabet, pancreatită, sifilis sau epilepsie.

În spitalele din Caraş-Severin este nevoie de sânge pentru toate grupele. Cei care doresc să se alăture acestei campanii o pot face la sediul de pe Strada I.L.Caragiale NR. 1, de luni până vineri între orele 8.00-12.00. Detalii suplimentare la TEL: 0355 429 591.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 1 =