Caz nou de COVID-19 în Caraş-Severin!

AP 20071651853518 768x512 1

După 30 de zile în care nu am mai avut niciun caz de coronavirus în Caraş-Severin, astăzi, autorităţile au anunţat că un bărbat, care lucrează într-o unitate de procesare a cărnii din judeţul Timiş, a fost confirmat cu SARS CoV-2.

Pacientul se deplasa spre locul de muncă făcând naveta, împreună cu alte 16 persoane. În urma anchetei epidemiologice, efectuate de DSP Caraş-Severin, toate aceste persoane au fost puse în izolare la domiciliu, împreună cu familiile lor. A fost anunţată conducerea unităţii timişene unde lucrează pacientul, precum şi autorităţile sanitare din judeţul vecin, care la rândul lor au demarat o anchetă epidemiologică.

În prezent, pacientul este internat la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, acolo unde corpul medical a păstrat protocoalele şi măsurile de siguranţă epidemiologică impuse de pandemia de COVID-19.

„În această dimineaţa, prefectul judeţului, Cristian Gâfu, a dispus conducerilor DSV şi OPC Caraş-Severin să efectueze controale cu caracter preventiv la toate unităţile de procesare a cărnii din judeţ, subliniind că măsurile de prevenţie aplicate până acum au condus la rezultatele pozitive pe care judeţul nostru le-a înregistrat în această perioadă de criză. Totodată, prefectul judeţului a insistat ca lucrătorii acestor servicii să respecte toate normele de protecţie, pentru siguranţa tuturor”, ne-a informat Flavius Militaru, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Caraş-Severin.

Deşi acest caz are provenienţa în Timiş, se face un apel către toţi cetăţenii judeţului Caraş-Severin să respecte în continuare măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, pentru a reuşi să ţinem sub control această pandemie.