La Anina a apărut primul număr al revistei „Anina Mag“

anina casa de cultura

În urmă cu câteva zile, la Anina a părut prima ediție a publicației „Anina Mag“, o producție a Casei de Cultură care se dorește a fi „revistă de cultură, turism și sport”, după cum este definită pe frontispiciu. „Revista are un colectiv redacțional de excepție: Anca Preduș Ruva, Simona Prața, Cornel Boboescu, Gilda Calamariu, George Lână, Alin Muntean și Cristian Moșoroceanu“, a declarat Marian Meșinchi, directorul Casei de Cultură Anina.

Despre proiectul prin care a luat ființă această revistă, Anca Preduș Ruva, spune că s-a derulat pe granturi norvegiene și care a fost coordonat la nivel județean de doamna Valeria Ungur. Proiectul cuprindea 100 de elevi (70 cu probleme de frecvență școlară) și 10 profesori. Acesta a avut ca finalitate un festival organizat de elevii implicați în parteneriat cu Primăria din localitate. „Experiența a fost una spectaculoasa, pentru că lucrurile s-au petrecut și elevii au avut rezultate nesperate. Mi-am dorit să se termine cu bine acest proiect, iar revista, este ca un copil… îi dai viață, timpul trece și aștepți cu nerăbdare rezultatele. În acest caz, au fost bune, pe termen lung și așa cum ne-am propus, de folos comunității. Am rămas din acest proiect cu multe bucurii, am schimbat măcar câteva zile viața a 100 de tineri, am cunoscut oameni minunați, mi-am văzut colegii în ipostaze inedite și nu în ultimul rând am simțit nevoia să reinventăm Anina Mag pentru că ea vine cu multă informație și reunește oameni pasionați de artă, cultură, literatură, sport și turism“, a mai adăugat redactorul-șef al revistei, Anca Preduș Ruva.

Mai mult decât atât, pe lângă această publicație, Casa de Cultură din Anina se mândrește cu orchestra de muzică populară „Doina“, dar și cu ansamblul popular coordonat de Nițu Moica. Daiana Golâmba și Mariana Ruva sunt cele două soliste acompaniate de nouă instrumentiști de excepție, conduși de Ionel Bonțiu. Reprezentanții instituției de cultură din oraș spun că alături de profesorul Ionel Bonțiu, tinerii din Anina au ocazia să urmeze cursuri gratuite de vioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − ten =