Festivalul European al Spectacolului Timișoara a ajuns la cea de a XXIV-a ediţie

Palatul Culturii din Timişoara

În perioada 8 – 9 și 13 – 18 iunie, Teatrul Național Timișoara găzduieşte cea de a XXIV ediţie a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Românești sub semnul libertății și al creativității: spectacolele Outdoor din cadrul FEST al FEST-FDR 2019. Organizatorii spun că vor fi prezente companii din țări cu o tradiție solidă în teatrul de stradă, precum Franța, Polonia, Spania și Italia.

„Reprezentațiile outdoor din FEST al FEST-FDR2019 vor transforma Bega și Piața Victoriei în spații în care spectaculosul de manifestă, dar și în exemple concrete de artă urbană de înaltă calitate, în perspectiva anului 2021, când orașul își va asuma rolul de Capitală Europeană a Culturii”, se arată în comunicatul emis de Teatrul Naţional Timişoara.

Evenimentele cuprinse în ediția acestui acest an, fie că este vorba de diversele forme de spectacol, de lansări de carte, întâlniri cu artiștii sau mese rotunde ce aduc împreună oameni și idei, vor pune încă o dată în lumină diversitatea și bogăția formelor de artă a spectacolului.