Jaf în pădurile Caraşului! – strigă Mihai Goţiu

Gotiu si padurile

Nemulțumirea lui Mihai Goțiu în ceea ce privește jaful din pădurile din Caraș-Severin este întărită prin confirmarea dezastrului de către Garda Forestieră Timișoara. Jurnaliștii locali au surprins realitatea a ceea ce se întâmplă în județul Caraș-Severin, în care se află cea mai mare suprafață de pădure proprietate publică din România, dezastru minimalizat de foștii miniștri ai Apelor și Pădurilor.

Inspectorii Gărzii Forestiere Timișoara au descoperit la un singur control, pe raza Ocolului Silvic Bozovici, comiterea a 30 de infractiuni (tăieri fără drept) la care se adaugă și alte nereguli, prejudiciile depășind 300.000 lei.

Mihai Goțiu susține că pe parcursul celor patru ani de mandat de senator, a făcut mai multe documentări pe teren, acestea făcând obiectul mai multor interpelări oficiale către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și a depus de asemenea câteva sesizări penale. Controalele declanșate de minister au avut ca scop ”doar să pună batista pe țambal”. Conducerea Direcției Silvice Caraș-Severin a suferit diverse schimbări ale culorilor partidelor politice aflate la guvernare, însă tăierile discreționare și ilegale nu s-au oprit, banii ajungând în buzunarele baronilor locali și ai susținătorilor lor politici, mai declară Mihai Goțiu.

Partea bună este însă că au început controale adevărate în Caraș-Severin, dar neregulile găsite la Ocolul Silvic Bozovici sunt doar o mică parte din ceea ce s-a furat și s-a distrus în pădurile protejate ale județului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 5 =