Judecătoria Reşiţa amână validarea lui Adrian Torma

Adrian Torma 4

Deși a fost ales primar în scrutinul din 27 septembrie, Adrian Torma nu-și poate prelua noul mandat din cauza unor decizii emise de către Biroul Electoral Central și de instanțele de judecată.

Adrian Torma a cerut Judecătoriei Moldova Nouă să-i valideze mandatul de primar, dar judecătorii din completele acestei instanțe s-au abținut, astfel că a fost nevoie ca dosarul să ajungă la Judecătoria Reșița.

Numai că nici aici magistrații nu i-au confirmat mandatul, așteptând mai multe decizii ale Curții de Apel Timișoara, deoarece la Curte a contestat Adrian Torma decizia BEC de repetare a alegerilor la Moldova Nouă. Curtea a admis cererea de suspendare a hotărârii BEC și, pe fond, a decis că hotărârea BEC este nelegală și a anulat-o. Doar că această sentință nu este încă definitivă, ea putând fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție, așa că Judecătoria Reșița spune că, până la rămânerea definitivă a sentințelor, nu va putea analiza cererea de validare a lui Adrian Torma în funcția de primar al orașului Moldova Nouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 × 4 =