Instanţa a decis măsurile în cazul grupului infracţional specializat în distribuirea de droguri

instanta de judecata a respins demersul avocatilor diasporei 25349

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în cursul zilei de ieri, 29 octombrie, în județele Caraș-Severin și Timiș, au fost dispuse măsuri preventive față de 12 persoane, dintre care 6 bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 51 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin. Față de celelalte şase persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Reamintim că au fost efectuate 21 de percheziții domiciliare la persoane din județele Timiș și Caraș-Severin bănuite de trafic de droguri de risc, deținere droguri pentru consum propriu și efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe cu efect psihoactiv. Perchezițiile au fost efectuate de către polițiști de combatere a criminalității organizate din Caraș-Severin și Timiș, procurori D.I.I.C.O.T-B.T. Caraș-Severin și polițiști de frontieră ai Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Caraș-Severin.

Conform cercetărilor, în orașul Moldova Nouă și în câteva localități de pe Clisura Dunării, începând cu anul 2018, a acționat un grup infracțional specializat pe distribuția de droguri de risc și substanțe psihoactive. Drogurile și substanțele cu efect psihoactiv erau procurate din Timișoara, fiind pe urmă revândute cu sume cuprinse între 50 și 70 de lei.

Conform acelorași cercetări, drogurile au fost distribuite chiar și în licee, implicați în rețeaua infracțională fiind și minori.

La fața locului au fost descoperite droguri de mare risc și au fost confiscate droguri sub formă de fragmente vegetale mărunțite, împachetate în folii de aluminiu sau păstrate în pungi și borcane, ţigarete confecționate artizanal, tulpini și muguri de plante uscate, obiecte folosite la prepararea și cântărirea drogurilor, telefoane mobile și aproximativ 36.000 de ţigarete de contrabandă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 8 =