Garda Forestieră a dat amenzi în Caraş-Severin, Timiş şi Hunedoara de peste 140.000 de lei

controale lemn

În luna martie, reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara, alături de reprezentanții inspectoratelor județene de poliție și jandarmerie au realizat acțiuni de control pentru respectarea regimului silvic în fondul forestier național în Caraş-Severin, Timiş şi Hunedoara.

În atenţia autorităţilor au fost parchetelor aflate în exploatare, a circulației materialului lemnos, gestionarea masei lemnoase și a modului în care sunt înregistrate și urmărite stocurile agenților economici care desfășoară activități de exploatare și/sau prelucrare.

În urma acestor verificări au rezultat următoarele: 59 sancțiuni contravenționale cu valoare totală de 146500 lei. A fost confiscat un volum total de 160 mc material lemnos cu valoare de peste 183000 lei şi au fost identificate tăieri ilegale de arbori cu un volum total de 254,779 mc, valoarea prejudiciului fiind de 70624 lei. „Garda Forestieră Timișoara a transmis documentele către instituțiile abilitate, în vederea efectuării cercetărilor penale şi au fost efectuate verificări în echipe mixte unde au participat și reprezentanții inspectoratelor județene de poliție și jandarmerie, fiind aplicate un număr de 6 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 51000 lei iar ca măsură complementară s-a confiscat total volumul de 287 mc cu o valoare de peste 52000 lei. Garda Forestieră a identificat suprefețe de fond forestier pentru care nu este asigurată paza. Astfel împreună cu ocoalele silvice nominalizate, au fost preluate în vederea asigurării pazei 185,49 ha de pădure“,au precizat reprezentanţii Gărzii Forestiere Timişoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + one =