ITM Caraş-Severin: salariaţii care au copii de până la 11 ani pot beneficia de patru zile pe lună de muncă la domiciliu

mba macbookmockup v2.72

Recent, a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Legea nr. 241/2023 pentru completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii.

Reprezentanţii ITM Caraş-Severin spun că la cererea scrisă adresată angajatorului, salariaţii care au în întreţinere copii în vârstă de până la 11 ani pot beneficia de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, în condiţiile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, cu excepţia situaţiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfăşurarea activităţii în astfel de condiţii.

Dacă ambii părinţi sau reprezentaţi legali au calitatea de salariaţi, la cererea întocmită și înaintată angajatorului se adaugă obligatoriu și declaraţia pe propria răspundere a celuilalt părinte sau reprezentant legal din care să rezulte faptul că, pentru aceeaşi perioadă, acesta nu a solicitat în același timp desfăşurarea activităţii în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă.

„Salariaţii care îşi desfăşoară activitatea în aceste condiţii au obligaţia ca ei să dispună de toate mijloacele necesare îndeplinirii atribuţiilor care le revin potrivit fişei postului. Precizăm că salariații în cauză pot opta să beneficieze de cele 4 zile consecutiv sau de câte o zi la anumite intervale de timp, în funcție de nevoile proprii. Legea nr.241/2023 pentru completarea Codului muncii a intrat în vigoare la data de 24.07.2023“, a adăugat Mihaela Aga, purtătorul de cuvânt al ITM Caraş-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 4 =