Angajatorii cărășeni certați cu legea au fost sancționați cu amenzi de 259.000 lei

inspectia muncii

Luna trecută, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraş-Severin au efectuat 235controale, fiind dispuse angajatorilor 266 măsuri obligatorii pentru remedierea deficienţelor constatate. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 259.000 lei.

Principalele deficienţe identificate au fost legate de neîntocmirea în formă scrisă a contractului individual de muncă;-necompletarea în totalitate a clauzelor stipulate în contractul individual de muncă sau neîndeplinirea obligaţiei legale de a cerceta evenimentul care a produs incapacitate temporară de muncă. De semenea, unii angajatori nu au luat măsuri pentru a respecta periodicitatea anuală a efectuării examenului medical periodic pentru toţi lucrătorii și nu au întocmit plan de prevenire şi protecţie la nivelul şantierului; nedesemnarea persoanei responsabile să conducă realizarea lucrărilor pe şantier.

„La trei angajatori au fost identificate 10 persoane (din care 2 femei) pentru care nu s-au întocmit forme legale de angajare, domeniulde activitate al angajatorilor sancţionaţi pentru muncă nedeclarată fiind: comerţ, construcţii, extracţie cărbune. Au fost comunicate de către angajatori patru evenimente care au avut ca urmări patru cazuri de incapacitate temporară de muncă, iar la sfârşitul cercetărilor se va stabili dacă se încadrează în categoria accidentelor de muncă.“, a declarat Mihaela Aga, purtătoruld e cuvânt al Inspectoratului Județean de Muncă Caraș-Severin.

Pe parcursul lunii trecute, în baza Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, s-au luat în evidenţă 396 de persoane, iar conform Legii nr. 62/2011 a dialogului social, s-au înregistrat șase contracte colective de muncă şi unul adiţional de modificare/prelungire a clauzelor contractului colectiv de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + seven =